+386 (0)8 205 16 37

Vračilo blaga

Vračilo

Potrošnik (slednje velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo ali uporabljajo blago za namene izven svoje poklicne ali pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od prevzema blaga (v primeru stvarne napake, 1 leto) ponudniku sporoči , da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

Vračilo blaga je mogoče tudi na sedežu podjetja Jung d.o.o. Cesta 25.junija 1e,5000 Nova Gorica. Stroške vračila krije pošiljatelj sam, razen če je vnaprej pisno dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ponudnik ne sprejema. V primeru dostave na stroške ponudnika bodo kupcu obračunani stroški vračila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja, ponudnik ne odgovarja. Izdelki morajo biti ustrezno zaščiteni pred pošiljanjem. Priložena mora biti kopija računa ter obrazec za vračilo, na katerega je potrebno vpisati tudi TRR kamor se bo v primeru vračila kupnine nakazal denar. Registrirani uporabniki pa imajo možnost spletnega obrazca za vračilo. Pri pregledu naročila, je pri posameznem artiklu rdeče obarvan gumb za vračilo artikla. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Vračilo blaga ni možno, v kolikor kupec to blago predela, določene dele naročenega sklopa zamenja, ne vrne blaga v enakem obsegu in v enakem stanju kot ga je prejel. Upoštevati je  potrebno, da gre za rabljene avtodele, zato vsaka predelava ali zamenjave delov se pri vračilu ne upošteva. V kolikor bi stranka vračala samo del komponent posameznega sklopa, se mora o tem posebej dogovoriti s strokovnim prodajalcem v podjetju JUNG d.o.o..

V primeru vračila blaga, podjetje JUNG d.o.o. ni dolžno kriti stroškov montaže in razstavljanja posameznega avtodela iz vozila.