+386 (0)8 205 16 37

Piškotki


Kaj je piškotek?

Piškotki so datoteke, ki jih spletna mesta ustvarijo med obiskom. V njih so shranjene nastavitve za spletno mesto, podatki o profilu in drugi podatki. Obstajata dve vrsti piškotkov: Piškotki domene so nastavljeni z domeno spletnega mesta v naslovni vrstici. Piškotki drugih mest so iz drugih virov domene, ki imajo na strani vdelane različne elemente, na primer oglase ali slike.

Nastavitev in shranjevanje piškotkov

Piškotke lahko določi spletna stran, ki jo obiskuješ ("lastni piškotki"), ali tretja spletna stran, ki vodi vsebino na spletni strani, ki si jo ogledujete ("piškotki od drugod"). Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

Začasni ali sejni piškotek (session cookies): Piškotek, ki nam omogoča povezavo vaših dejanj tekom seje v brskalniku. Seja v brskalniku se začne, ko odprete okno brskalnika, in se konča, ko ga zaprete. Sejni piškotki so ustvarjeni začasno in so izbrisani, ko se zapre okno vašega brskalnika. Trajni ali shranjeni piškotek (persistent cookies): Piškotek, ki ostane na vaši napravi. Čas, ki je določen v piškotku, in se aktivira vsakič, ko obiščete spletno stran, ki je ustvarila ta določen piškotek.

Katere piškotke uporabljamo mi?

Piškotek Ime Namen

Obvestilo o piškotkih

policyAgreed

Se uporablja za hranitev nastavitve sprejetja piškotkov.

Google analitika

_utma
_utmb
_utmc
_utmz

Se uporabljajo za spremljanje statistike obiska speltnega mesta.

Preberite si googlovo politiko na to temo.

Nakupovalna košarica

PHPSESSID

Za delovanje spletne košarice. Se pobriše, ko zaprete brskalnik.

Jezik

Language

Za izbiro jezika. Se pobriše, ko zaprete brskalnik.

Valuta

currency

Za izbiro valute. Se pobriše, ko zaprete brskalnik.

Če želite odstraniti soglasje za uporabo piškotkov, potem pobrišite piškotek z imenom policyAgreed.