Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.rabljeni-avtodeli-jung.si 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.rabljeni-avtodeli-jung.si (v nadaljevanju splošni pogoji poslovanja) so sestavljeni v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije ter veljajo za vse uporabnike. Ti splošni pogoji poslovanja določajo pogoje uporabe spletne trgovine, splošne pogoje nakupa preko spletne trgovine, varstvo osebnih podatkov ter druge pravice in obveznosti uporabnika in ponudnika.
 
Upravljavec spletne trgovine je družba JUNG  prodaja rabljenih nadomestnih delov, d.o.o., skrajšana firma: JUNG d.o.o., Cesta 25.junija 1e, 5000 Nova Gorica, davčna številka: SI62093789, matična številka: 5678447000, vpisana pri Okrožnem sodišču v Novi Gorici pod zaporedno številko vpisa 1-2661-00 (v nadaljevanju ponudnik).

Z registracijo v spletni trgovini oziroma z uporabo spletnega portala, uporabnik sprejema te splošne pogoje poslovanja in potrjuje, da je z njimi seznanjen in se z njimi strinja.
 
1. Registracija in prijava
 
Novi uporabnik se na portalu registrira tako, da na portalu izbere ustrezno ikono za registracijo fizične ali pravne osebe. Uporabnik mora vpisati zahtevane podatke, nato pa potrditi splošne pogoje poslovanja ter nato klikniti na gumb zaključi registracijo. Uporabnik na svoj elektronski naslov prejme aktivacijsko povezavo, s katero nadalje aktivira svoj »račun«. Ko ima uporabnik račun aktiviran, lahko brez težav nakupuje v spletni trgovini rabljeni-avtodeli-jung.si.

Za opravo spletnega nakupa preko spletnega portala JUNG je potrebna registracija. V primeru nestrinjanja s splošnimi pogoji poslovanja, registracija in nakup nista možna.

Uporabnik, ki je že registrirani, za prijavo v spletno stran vpiše zgolj svoj elektronski naslov in geslo (registriran uporabnik).

2. Naročilo

V spletni trgovini lahko nakupujejo tako fizične kot pravne osebe.

Uporabnik izbere želeni izdelek tako, da klikne na gumb »dodaj v košarico«.

V kolikor uporabnik na spletni strani še ni registriran, mora pred nadaljevanjem nakupa najprej opraviti registracijo oziroma prijavo, če pa je slednji v sistemu že registriran oziroma prijavljen, lahko z nakupom nadaljuje.

Uporabnik lahko izbrane izdelke iz košarice odstrani ali pa preprosto nadaljuje nakup. V naslednji fazi nakupa se uporabniku izpišejo podatki o kupcu in podatki, kamor se bo paket dostavljal. Nadalje mora uporabnik izbrati tudi način plačila, kjer je na izbiro plačilo z gotovino ob prevzemu, po predračunu ali s plačilno kartico.

V kolikor želi uporabnik k naročilu dodati še kak komentar, ima za to na voljo posebno polje. Na koncu uporabnik potrdi, da se strinja s splošnimi pogoji poslovanja in nadaljujete s klikom na gumb "Zaključi in oddaj naročilo". V primeru nestrinjanja s splošnimi pogoji poslovanja, nadaljevanje naročila ni možno.
Pred oddajo naročila, tj. s klikom na gumb Zaključi in oddaj naročilo« ima uporabnik še enkrat možnost pregledati celotno naročilo in po potrebi naročilo spremeniti.

Nadalje sistem uporabnika opozori, da je zaključil z nakupom. Uporabnik na elektronski naslov, ki ga je navedel ob registraciji s strani ponudnika prejme potrditev naročila. Uporabniku je ob posredovanju potrditvenega sporočila ob nakupu izdelkov posredovana tudi povezava do teh splošnih pogojev poslovanja. Ponudnik uporabniku predlaga, da si jih bodisi natisne ali shrani na primeren trajni nosilec podatkov. Nadalje uporabnik ob sprejemu naročila v obdelavo o tem na posredovani elektronski naslov prejme avtomatsko sporočilo, kakor nato tudi sporočilo o zaključeni obdelavi naročila in odposlanem blagu. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu obvesti uporabnika o tem, kam lahko pošlje svoje ugovore, pripombe, zahtevke in izjave, uporabnika potrošnika pa pouči tudi o možnosti odstopa od pogodbe.

Ob prejemu naročenih izdelkov uporabnik prejme tudi podatke o naročilu v pisni obliki.

3. Varnost nakupa

Uporabnik je sam odgovoren za dostop do svojega uporabniškega računa in bo tudi sam poskrbel za varovanje uporabniških podatkov in gesel. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov in odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.

4. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:

• podatke o podjetju (firmo, sedež, davčno, matično številko in registrske podatke),
• kontaktne podatke, za hitro in učinkovito komuniciranje,
• bistvene lastnosti blaga oziroma storitve,
• ceno blaga ali storitve, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami,
• morebitnem stroške dostave,
• podrobnejšo ureditev plačila ter način in rok dobave ali izpolnitve,
• potrošniku informacijo o pravici odstopiti od pogodbe v skladu s 43. č. členom Zakona o varstvu potrošnikov in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
• časovno veljavnost ponudbe in cene,
• pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

5. Plačilo

Uporabnik lahko izbira med sledečimi možnostmi plačila:

- z gotovino (ob prevzemu),
- po predračunu

Gotovina - plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga, ko dostavna služba na želeni naslov dostavi paket.

Predračun – plačilo z nakazilom na TRR je možno ob predhodnem  kreiranju predračuna na spletni trgovini rabljeni-avtodeli-jung.si. Zaželeno je, da uporabnik o poravnanem predračun obvesti ponudnika, in sicer na elektronski naslov spletnatrgovina@jung.si. V kolikor uporabnik v roku 14 dni ne bo poravnal zneska po predračunu, bo naročilo stornirano in kot tako ne bo več upoštevano.

6. Cene in blago

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
 
Znesek poštnine ni vštet v ceno izdelkov. Cene tako ne vsebujejo stroškov dostave in pakiranja oziroma poštnine, le-ti pa so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila in nadalje tudi na računu. Strošek dostave na območju Republike Slovenije je sledeč:
 

Masa

Cena

Do 10 kg

6€

10kg - 29kg

12€

30kg – 50kg

18€

50kg – 250kg

38€

250kg – 1000kg

56€


Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila.
Roki veljavnosti akcije, so navedeni ob akcijski ponudbi.

7. Dostava in dobavni rok

Sistem spletne trgovine rabljeni-avtodeli-jung.si je zastavljen tako, da sproti obvešča uporabnika v kateri fazi je naročilo. Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku 1-3 delovni dni, šteto od dneva dokončne potrditve naročila.

V kolikor uporabnik ustrezno označi polje za osebni prevzem je le ta mogoč na sedežu podjetja Jung d.o.o., Cesta 25.junija 1e, 5000 Nova Gorica. Prevzem je mogoč vsak delavnik (pon-pet) med 8. in 12. uro ter 13. in 17. uro.

V primeru plačila po predračunu je blago odposlano šele po prejemu nakazila na TRR ponudnika.

V primeru, da je bilo naročenih več izdelkov in je potrebno narediti več paketov se v takem primeru masa artiklov sešteje in upošteva pri skupnem obračunu poštnine.

V kolikor ponudnik pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca.

Dostava je možna na območju Republike Slovenije, v kolikor ni izrecno dogovorjeno drugače. V primeru dostave izven ozemlja Republike Slovenije, ponudnik pripravi ponudbo, ki vsebuje rok dobave in strošek dostave do želene destinacije. Pošiljke so poslane izven območja Republike Slovenije le proti doplačilu poštnine za tuj naslov in avansnim plačilom.

8. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik (slednje velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo ali uporabljajo blago za namene izven svoje poklicne ali pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti ponudniku najkasneje v tridesetih (30) dneh od sporočila o odstopu.

Vračilo blaga je mogoče tudi na sedežu podjetja Jung d.o.o. Cesta 25.junija 1e,5000 Nova Gorica. Stroške vračila krije pošiljatelj sam, razen če je vnaprej pisno dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ponudnik ne sprejema. V primeru dostave na stroške ponudnika bodo kupcu obračunani stroški vračila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja, ponudnik ne odgovarja. Izdelki morajo biti ustrezno zaščiteni pred pošiljanjem. Priložena mora biti kopija računa. Zaželen je tudi obrazec (dopis) za vračilo blaga, ki pospeši postopek vračila ali zamenjave. Na obrazec se naj zapiše tudi TRR kamor se bo v primeru vračila kupnine nakazal denar.
Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

9. Napake blaga

V kolikor ima izdelek stvarne napake mora uporabnik, v zakonskem roku ponudnika obvestiti o napaki in v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da izdelek pregleda. V zvezi s tem se uporabljajo zakonske določbe Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.

10. Varstvo osebnih podatkov

10.1. Z registracijo v spletno trgovino rabljeni-avtodeli-jung.si, uporabnik dovoljuje, da sme družba Jung d.o.o, Cesta 25.Junija 1e, 5000 Nova Gorica kot upravljavec zbirke osebnih podatkov posredovane osebne podatke uporabiti in obdelovati v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov ter z namenom, ki je določen v nadaljevanju.

10.2. Upravljavec obdeluje osebne podatke uporabnika, ki jih je le-ta vnesel v registrski obrazec (fizična oseba: ime, priimek, naslov, poštno številko, kraj, telefon ali GSM - neobvezno, datum rojstva - neobvezno, elektronski naslov, geslo); pravna oseba: ime, priimek, telefon ali GSM, elektronski naslov – v kolikor iz njega izvirajo osebni podatki, geslo, ponovitev gesla).

Prav tako pa se zbirajo tudi naslednji podatki: podatki o nakupih in obračunanih ugodnostih: datum nakupa, vrsta nakupa, vsebina nakupa, vrednost nakupa, način plačila.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil za potrebe izpolnitve naročila (izvajanje transakcije, izstavitev računa, dostava izdelka, vse v zvezi z naročilom) in ostalo z naročilom povezano in potrebno komunikacijo.

Dodatni namen obdelave za katerega uporabnik na podlagi registracije ter sprejemom teh splošnih pogojev poslovanja daje svoje privoljenje, je:
- statistična obdelava,
- trženjske raziskave,
- segmentacija kupcev,
- obdelava preteklega nakupnega obnašanja,
- obveščanje o novostih v ponudbi in poslovanju,
- pošiljanje reklamnega gradiva in
- vabil na dogodke
- ter za obveščanja o nagradnih igrah katerih organizator je Jung d.o.o.

Uporabnik določen v prejšnjem členu izrecno soglaša, da ponudnik lahko posreduje nekatere osebne podatke (ime, priimek, telefonsko številko, elektronski naslov, poštno številko) pogodbenim obdelovalcem upravljavca zbirke osebnih podatkov, s katerimi ima ali bo imel slednji sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov in ki podatke obdelujejo ali bodo obdelovali v njegovem imenu in za njegov račun.

10.3. Šteje se, da uporabnik s sprejetjem splošnih pogojev poslovanja v spletni trgovini rabljeni-avtodeli-jung.si in zaključeno registracijo, daje izrecno osebno privolitev v uporabo in obdelavo osebnih podatkov. Na podlagi njegove osebne privolitve sme upravljavec osebne podatke obdelovati za namene, ki so opisani v točki 10.2. splošnih pogojev poslovanja ter jih posredovati podjetjem in pogodbenim obdelovalcem.

10.4. Uporabnik lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način (npr. preko elektronske pošte) zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke, za namen neposrednega trženja. Upravljavec bo v 15 (petnajstih) dneh ustrezno preprečil uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja.

10.5. Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so se zbirali oziroma obdelovali.

10.6. Uporabnik s sprejetjem teh splošnih pogojev poslovanja tudi potrjuje, da je seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, v skladu z določbami vsakokratno veljavnega zakona, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

V primeru morebitnih vprašanj v zvezi z varstvom osebnih podatkov, lahko uporabnik slednja posreduje na naslov Cesta 25. junija 1e, 5000 Nova Gorica ali preko elektronske pošte ne e-naslov spletnatrgovina@jung.si.

11. Piškotki

Na spletni strani se uporabljajo: 

- Tehnični piškotki - ti piškotki so na spletni strani rabljeni-avtodeli-jung.si potrebni za pravilno delovanje spletne strani, in so sledeči:

• Sejni piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni uporabnikove vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo.

• "Voating" piškotki, ki so uporabljeni, da si spletna stran zapomni ocene uporabnikov, ki so bile oddane za posamične izdelke (trajni piškotki).

Soglasje uporabnikov za zgoraj navedene sejne tehnične piškotke ni potrebno, saj gre za zakonsko izjemo, kje privolitev uporabnika ni potrebna. Vnaprejšnje soglasje pa je potrebno za "voating" in analitične piškotke, opisane v nadaljevanju.

- Piškotki za namen analiziranja prometa - analitični piškotki - (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na mesto, problemi pri navigaciji)

• Google Analytics piškotki, so uporabljeni za spremljanje obiska spletne strani spletna-trgovina-jung.si, za spremljanje prodaje in spremljanje drugih navad uporabnikov, ki se kažejo na spletni strani rabljeni-avtodeli-jung.si. Google Analytics je Googlovo orodje za spletne analitične podatke, ki se uporablja za boljše razumevanje, kako uporabniki uporabljajo spletno mesto ponudnika.

V primeru, da uporabnik ponudniku ne bi več dovolili uporabe piškotkov na njegovem računalniku, lahko uporabnik nastavitve spremeni v vsakem trenutku, in sicer v spodnjem desnem kotu spletne strani, kjer se vedno nahaja zavihek "Uredi nastavitve piškotkov". Na tem zavihku lahko uporabnik izbere, ali se strinja s tem, da se na njegov računalnik naloži piškotke ali ne.

V kolikor se tehnični piškotki na spletni strani rabljeni-avtodeli-jung.si v popolnosti onemogočijo (v nastavitvah brskalnika), nakupovanje na spletni strani rabljeni-avtodeli-jung.si ne bo mogoče oziroma uporabnik ne bo mogel uporabljati funkcij spletišča v polni meri.

12. Pogodba in arhiviranje pogodbe

Pogodba je sklenjena, ko ponudnik potrdi prejem naročila, in sicer z elektronskim sporočilom, ki ga pošlje na posredovani elektronski naslov. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.
Sklenjena pogodba med uporabnikom in prodajalcem ter kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja Jung d.o.o. na Cesta 25.junija 1E, 5000 Nova Gorica. Uporabnik lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na: spletnatrgovina@jung.si.

13. Končne določbe

Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko v vsakem trenutku, brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje poslovanja.

O vsaki spremembi splošnih pogojev poslovanja, bo ponudnik na primeren način obvestil uporabnike. Za primeren način se šteje objava splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.rabljeni-avtodeli-jung.si. Šteje se, da se uporabnik strinja s spremembo splošnih pogojev  poslovanja, če še naprej uporablja predmetni portal. 

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ugovori, pripombe, zahtevki, izjave in reklamacije lahko uporabnik pošlje po elektronski pošti na e-naslov spletnatrgovina@jung.si ali pisno na naslov: Cesta 25. junija 1e, 5000 Nova Gorica. Reševanje ugovorov, pripomb, zahtevkom in reklamacij bo potekalo v skladu z določili veljavne zakonodaje.

Za vse spore, ki izhajajo iz uporabe spletnega portala in iz teh splošnih pogojev poslovanja, ki jih ponudnik in uporabnik ne bi mogla sporazumno rešiti, je pristojno okrožno sodišče v Novi Gorici.

Ti pogoji začnejo veljati dne 01.02.2015


Nova Gorica, februar 2015
Jung d.o.o., Nova Gorica

Vsebina spletnih strani, fotografije, besedila in grafike so last Jung d.o.o. in so zaščiteni po zakonu o avtorskih pravicah.
Nepooblaščena uporaba brez pisnega soglasja je prepovedana.
Oblikovanje: Carpediem d.o.o.
Produkcija: OPTIMUS IT d.o.o.